Datacenters

Toonaangevende adviseur datacenters

DVTadvies is verantwoordelijk en betrokken als technisch adviseur, ontwerper en projectmanager van diverse opwaarderingsprojecten, uitbreidingsprojecten en nieuwbouwprojecten van computerruimtes en datacenters. Een datacenterproject is zeer zeker geen standaard bouwproject. Opwaardering of nieuwbouw van datacenters vraagt om een specifieke en unieke wijze van projectaansturing, projectmanagement en technisch advies.

Kenmerkende verschillen tussen een standaardbouwproject en een datacenterproject zijn de extra hoge kwaliteitseisen, hoge investeringssommen, hoge milieueisen, korte doorlooptijden en ver doorgevoerde integratie van disciplines.

DVTadvies behoort tot dé toonaangevende datacenteradviseurs met een omvangrijke lijst van aantoonbare referenties op het vlak van hoge vertrouwelijkheid, hoge beschikbaarheid en zeer goede energie-efficiency.

In 2013 is onze ruim 10 jaar ervaring dan ook bekroond met een award van het Uptime Institute, uitgereikt in Silicon Valley (San Francisco).

Integrale aanpak

Daar waar andere technische adviesbureaus zich focussen op slechts één van de vele vakgebieden, biedt DVTadvies een integrale aanpak van technische advisering en projectmanagement bij datacenterprojecten. De huidige markt van technische adviesbureaus is grofweg als volgt in te delen:

  • architectenbureaus en bouwkundig adviesbureaus;
  • bureaus voor bouwprojectmanagement, toezicht en directievoering;
  • bureaus voor tekenwerk, kostenraming en bestekken;
  • constructeurs;
  • elektrotechnische en werktuigbouwkundige adviesbureaus.

De voordelen

Het integraal adviesteam van DVTadvies helpt u graag op alle genoemde disciplines. Een dergelijke aanpak levert u de volgende voordelen op:

  • Eén-op-één dienstverlening aan u als opdrachtgever met de projectleider als aanspreekpunt.
  • Geen overbodig gebruik van onnodige specialisaties.
  • Hoge kwaliteit en snelheid door geaccepteerde standaardisatie van de werkzaamheden.
  • Minder coördinatie en afstemming dankzij nauwe samenwerking in integrale adviesteams.
  • Tijd- en kostenbesparing.

Voorkom versnippering: bij DVTadvies vindt u alle specialisaties onder één dak!

“Datacenters vragen om een zeer specifieke kennis en ervaring. Ik ben daarom trots dat wij voor veel grote namen in deze wereld mogen werken.”

Rik Vos
Directeur / eigenaar van DVTadvies

Grand opening AM4 datacenter Equinix

Weer een mijlpaal behaald voor Equinix, een van onze grote opdrachtgevers. De grote datacenter-exploitant opende deze week namelijk zijn International Business Exchange datacenter op het Amsterdam Science Park.

Lees meer »

Duurzaam datacenter Ziggo Geleen gereed

Het duurzame regionale datacenter in Geleen is gereed. De laatste fase in Geleen bestond uit het uitvoerig testen van installaties en de uiteindelijke overdracht aan Ziggo. DVTadvies is verantwoordelijk voor het technische ontwerp en het bestek.

Lees meer »