Oppervlaktemeting NEN 2580

NEN 2580: betrouwbaar meetrapport over de vloeroppervlakte van uw pand

U staat op het punt uw pand te verhuren of te verkopen. Een NEN 2580 meetrapport geeft u (en uw huurder of koper) betrouwbaar inzicht in de vloeroppervlakte.

De rapportage bestaat uit een meetcertificaat met de verhuurbare vloeroppervlakten en ook de niet verhuurbare vloeroppervlakten nemen we mee. Daarnaast ontvangt u in het meetrapport ook de plattegronden. DVTadvies voert de metingen uit conform de officiële NEN 2580 en NTA 2581 normen.

Zo heeft DVTadvies eerder al NEN 2580 metingen uitgevoerd voor klanten die bijvoorbeeld de huurprijs herzagen of het gebouw lieten taxeren.

Processtappen NEN 2580 meting

Als uw aanvraag telefonisch of per mail bij ons binnenkomt, volgen deze drie stappen:

1. Wij vragen u om de benodigde informatie om tot een aanbieding te komen. U kunt alvast de volgende zaken klaarzetten om met ons te delen:

  • NAW-gegevens van het betreffende pand.
  • Het doel van de NEN 2580 meting (verhuren of bijvoorbeeld verkopen).
  • Beschikbare tekeningen/plattegronden van het object.
  • Huidige gebruikers van het pand (bijvoorbeeld huurders).

2. Wij bepalen vervolgens de vloeroppervlakten. Dit kan op twee manieren:

  • Zijn de gedeelde digitale tekeningen as-built? Dan kunt u kiezen voor een meetrapport type B. Dan controleert onze inspecteur de maten van het gebouw geautomatiseerd aan de hand van de tekeningen.
  • De andere optie is dat wij op locatie het pand komen inmeten. We praten in dit geval over een meetrapport type A.

3. U krijgt een nauwkeuring en betrouwbaar meetrapport aangeleverd.

NEN 2580 en NTA 2581

NEN 2580 is de norm voor een eenduidige manier van het bepalen van vloeroppervlakte van gebouwen in Nederland. NTA 2581 is een richtlijn voor het opstellen van meetcertificaten en -rapporten en geldt als aanvulling op de NEN 2580-norm.

Gecertificeerd en lid van de Vereniging De Vierkante Meter

Als lid van de Vereniging De Vierkante Meter voldoet DVTadvies aan de kwaliteitseis voor de certificering van het SKG-IKOB Reglement Erkenning voor oppervlaktebepalingen conform NEN 2580 en NTA 2581. Steekproefsgewijs controleert SKG-IKOB Certificatie BV ons proces op de objectieve eisen van de erkenningsregeling. Op die manier houden wij onszelf scherp en de kwaliteit hoog.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in een NEN 2580 meting? Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op, per e-mail of telefonisch.

Legionellapreventie

Vanuit de wet- en regelgeving dient in Nederland legionellabeheer uitgevoerd te worden voor drinkwaterinstallaties bij bijvoorbeeld ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, verpleeghuizen en hotels.

Lees meer »