Verduurzaming

De beschikbaarheid van energie en het energieverbruik is de afgelopen jaren het meest besproken onderwerp in de wereld van de datacenters en de ICT apparatuur en dit zal ook gedurende de komende jaren zo blijven.

Op dit vlak heeft een cultuuromslag plaatsgevonden. Waar in het verleden alleen gekeken werd naar de aanwezigheid van stroom en koeling wordt nu de vraag gesteld in hoeverre we duurzaam met het milieu omgaan. Intussen merken bedrijven dat het stroomverbruik binnen hun datacenter tot een van hun grootste kostenposten aan het uitgroeien is.

Met de groeiende behoefte aan computerkracht nemen ook de kosten van warmte en koeling toe die gepaard gaan met het gebruik van krachtiger computersystemen. Een aantal belangrijke spelers op ICT-gebied, waaronder Google, heeft publiekelijk de invloed van de stijgende energiekosten op het bedrijfsresultaat erkend. Stroomverbruik wordt een kritieke succesfactor.

Nu het aantal internetgebruikers jaarlijks naar verwachting met 300 miljoen zal stijgen, kan zelfs een kleine verbetering van de energie-efficiëntie een enorme besparing opleveren. De uitdaging waarmee datacenters momenteel worden geconfronteerd, is daarom niet langer een simpele kwestie van het maximaliseren van de prijs/prestatie-verhouding. Stroomverbruik is inmiddels uitgegroeid tot een kritieke succesfactor binnen de discipline van datacenters als gevolg van een onomkeerbare toename van de energiebehoeften van datacenters en de noodzaak om constant draaiende apparatuur en servers te koelen.

 

Advies verduurzaming en vergroening

DVTadvies heeft aantoonbare kennis en ervaring hoe bestaande datacenters milieuvriendelijker en energiezuiniger gemaakt kunnen worden. DVTadvies heeft aangetoond dat zelfs in nieuwe computerruimtes en datacenters besparingen mogelijk zijn terwijl bij oudere computerruimtes jaarlijkse besparingen tot wel 40% van de huidige energierekening kan worden gerealiseerd.

Contact

Wilt u meer weten over deze dienst of heeft u een andere vraag? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

CONTACT