Tekeningenbeheer/digitaal tekenwerk

DVTadvies verzorgt voor u het beheer van uw bouwkundige en installatietechnische tekeningen. Hiermee borgt u dat iedere aanpassing van een gebouw en/of de installaties daarin op tekening wordt bijgehouden. Zowel na eventuele nieuwbouw of verbouw van een pand als na kleine installatie- of gebouwaanpassingen.

Digitaliseren en structureren

Wij pakken uw oude archief aan, digitaliseren oude tekeningen en maken er een gestructureerd en veilig digitaal as-built archief van voor alle soorten documenten (technische tekeningen, datasheets, emails, verslagen e.d.). Revisiebeheer, een bewerkingshistorie en de mogelijkheid om documenten te reserveren (bij engineeringwerkzaamheden) zijn aanwezig.

Revisietekeningen: wettelijk verplicht

Het is een wettelijke verplichting vanuit de NEN 3140 en NEN-EN 50110-1 dat uw bedrijf beschikt over bijgewerkte revisietekeningen van de elektrische installatie. Dit betekent dat u de wijzigingen in de elektrische installatie moet bijhouden op tekening. Wij verzorgen dit voor u.

 

Beheer van tekenwerk

Goed tekeningbeheer is essentieel waarbij actuele tekeningen beschikbaar dienen te zijn voor een goed gebouw- en installatiebeheer. Zo hebben de medewerkers en uitvoerende partijen binnen uw organisatie, bijvoorbeeld de technische onderhoudsmanager of facilitair manager, profijt van het aanleveren van de juiste tekeningen.

Vandaag de dag gaat helaas nog veel geld en onnodige tijd verloren, omdat actuele plattegronden of gereviseerde technische tekeningen ontbreken. Gereviseerde tekeningen zijn bij een aantal installatie disciplines zelfs verplicht, hierbij kunt u denken aan brandmeldinstallaties, elektrotechnische installaties, ontruimingsplannen, sprinklerinstallaties of bepaalde keuringen en certificeringen.

DVTadvies verzorgt voor u het bijhouden van een gereviseerde tekeningen. Wij stellen de tekeninghandboeken op en zorgen voor de juiste processen en procedures om de tekeningen gereviseerd te houden.

Up to date

In het proces is het vaak aantrekkelijk om de huidige staat van de installaties of bouwwerken (de opname), of de gewenste modificaties (de revisie), op de originele tekeningen te markeren. Vervolgens kan DVTadvies deze in de nieuwe tekeningen verwerken en heeft u uiteindelijk een up-to-date digitaal tekeningenbestand in handen. Met onze eigen Nederlandse technisch
adviseurs kunnen wij de kwaliteitscontrole uitvoeren, inclusief eventueel een aanvullende engineering.

 

Revisie-abonnement

Voor tal van organisaties voert DVTadvies inmiddels het beheer van de tekeningen uit op basis van een revisie-abonnement. Middels een strippenkaart of tegen een vast bedrag per maand/jaar
verzorgt DVTadvies de aanpassingen aan de tekeningen. Als opdrachtgever bent u verzekert van een vast aanspreekpunt, een gegarandeerde back-up en kennis van uw bedrijf. Op deze wijze bent u er zeker van dat het tekeningenbeheer periodiek geheel bijgewerkt is, tegen voorspelbare kosten.

Alle disciplines en systemen

Als klant wordt u volledig ontzorgd. Ongeacht de discipline of het tekensysteem, DVTadvies is in staat om uw tekenwerk te verzorgen en te beheren. Door de samenwerking met DVTadvies bent u verzekerd van de laatste kennis en standaarden, een veilige back-up en bijgewerkte tekeningen.

Ervaring in complexe processen

Dankzij veelvuldige samenwerking met politieke, ambtelijke en commerciële organisaties, hebben wij een brede kennis van interne procedures. U bent dus verzekerd van een vakkundige begeleiding van uw project.

Optimale samenwerking

DVTadvies heeft als doel om u te ‘ontzorgen’. Dit doen wij door ons advies zoveel mogelijk af te stemmen op uw wensen als opdrachtgever, zodat wij als projectpartners optimaal kunnen samenwerken.