Brandscan

Heeft u een brandveilig gebouw? Met een brandscan, uitgevoerd door de ingenieurs van DVTadvies, krijgt u hier zekerheid over.

Het pand waarin uw organisatie is gehuisvest dient aan verschillende wet- en regelgevingen te voldoen. Om aan de eisen voor brandveiligheid te voldoen, kan DVTadvies een brandscan uitvoeren. Deze uitvoerige analyse kunt u vooraf laten gaan door een vrijblijvende QuickScan. Zo
krijgt u snel inzicht inde mogelijke knelpunten.

DVTadvies is gespecialiseerd op het gebied van brandveiligheid en heeft gecertificeerd personeel in dienst. Hierdoor zijn we naast de Brandscan een full-service aanbieder van diensten op het gebied van brandveiligheid. Bekijk onze pagina over brandveiligheid om hier meer over te lezen.

DVTadvies is werkzaam in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Almere, Arnhem, Amersfoort, ‘s-Hertogenbosch, Zwolle en Nijmegen. Daarbuiten zijn we u uiteraard ook graag van dienst!

 

Brandscan in fases

De DVT brandscan is hét middel om de brandveiligheid van uw pand in kaart te brengen. Wij voeren een brandscan uit in verschillende fases:

Fase 1: Vooronderzoek brandcompartimentering etc.
DVTadvies gaat in deze fase na welke informatie beschikbaar is en verzamelt deze. Vervolgens wordt er gecontroleerd of met de beschikbare gegevens een inspectie kan worden uitgevoerd. Ook wordt er gekeken welke gegevens er tijdens de inspectie dienen te worden verzameld of gegenereerd.

Fase 2: Visuele inspectie op locatie
In deze fase kijkt DVTadvies op locatie in hoeverre het bouwwerk voldoet aan vigerende wet- en regelgeving. De brandscan beperkt zich tot een visuele inspectie van het bouwwerk. Er zullen ook documenten op het gebied van brandveiligheid worden gecontroleerd. Denk hierbij aan logboeken van brandmeldinstallaties en dergelijke.

Fase 3: Opstellen rapportage
In deze fase stelt DVTadvies een rapportage op. Hierin zullen de geconstateerde tekortkomingen worden omschreven. Het rapport wordt ondersteund door tekenwerk, foto’s en berekeningen. Tevens worden de toe te passen werkzaamheden voor eventuele opwaardering en de bijbehorende productinformatie behandeld.

Fase 4: Opstellen kostenraming
DVTadvies zal een kostenraming opstellen op basis van de in fase 3 genoemde rapportage. Deze kostenraming wordt los bij het rapport geleverd en kan gebruikt worden ten behoeve van de budget offerteaanvraag voor de eventuele herstelwerkzaamheden.

Fase 5: Vervaardigen van tekenwerk
DVTadvies zal de brandcompartimentering vastleggen op tekening.

Fase 6: Afronding project
Het rapport zal in conceptvorm met de opdrachtgever worden gesproken. Daarna zal het rapport eventueel worden aangepast en als definitief worden aangeleverd.

 

Meer over brandveiligheid

Wil je meer weten over wat DVTadvies kan betekenen op het gebied van brandveiligheid? Bekijk dan onze pagina over brandveiligheid om hier meer over te lezen. Heb je een specifieke vraag? Neem dan vooral vrijblijvend contact op via onderstaande formulier of via onze contactpagina.

Contact

Wilt u meer weten over deze dienst of heeft u een andere vraag? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

CONTACT