Bouwkundige vooropnames en nulmetingen (BRL 5024)

Bij een nulmeting (ook wel bouwkundige vooropname genoemd) wordt de staat van een object  vastgelegd, dat zich in een gebied bevindt waar risicovolle werkzaamheden plaats gaan vinden. Denk hierbij aan heiwerkzaamheden, verlaging van het grondpeil, ontgravingen of zwaar transport. Deze zware werkzaamheden kunnen trillingen en eventueel schade veroorzaken aan het betreffende object of gebouw.

Door middel van een nulmeting kunt u vastleggen wat de staat van het object was voor aanvang van de werkzaamheden. Wanneer tijdens de werkzaamheden schade ontstaat kunt u met het rapport aantonen dat de schade het gevolg is van de werkzaamheden. Dit voorkomt discussies achteraf over de schade en de omvang ervan. In sommige gevallen zal een verzekeraar een nulmeting eisen.

 

Rapport

Een nulmeting vindt altijd plaats voordat de risicovolle werkzaamheden van start gaan. Het object wordt geïnspecteerd op gebreken welke worden vastgelegd in een uitgebreid rapport. Uiteraard voldoet dit rapport aan de geldende richtlijn (BRL 5024). DVTadvies voldoet als één van de weinige partijen in Nederland aan deze eis en is dan ook volledig gecertificeerd. Zo weet u zeker dat u in het geval van schade sterk staat. Omdat de vooropname uitgevoerd wordt volgens een helder omschrijven richtlijn is de kwaliteit altijd gewaarborgd.

Contact

Wilt u meer weten over deze dienst of heeft u een andere vraag? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

CONTACT