BHV ontruimingsplan

De bedrijfsveiligheid is een verplicht onderdeel van het bestaansrecht van ondernemingen. Iedere onderneming dient volgens de Arbowet zorg te dragen voor een veilige werkomgeving voor al haar werknemers en externe bezoekers. Het is dus belangrijk om een werkbaar en actueel ontruimingsplan in bezit te hebben. Wanneer u een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie bezit, is het vanuit het Bouwbesluit verplicht om een ontruimingsplan in huis te  hebben.

In een ontruimingsplan staat beschreven hoe men op een snelle, doch veilige manier bij een calamiteit weg kan komen. Ook wordt behandeld hoe eigen medewerkers de ontruiming in gang kunnen zetten voordat er professionele hulp ter plaatse is. In eerste instantie zal er bij het opstellen van een plan gericht gekeken moeten worden naar de veiligheidseisen die aan het gebouw en het gebruik hiervan gesteld kunnen worden. Tevens wordt er gekeken naar hoe de brandbestrijding geregeld is. Het is van groot belang dat de verantwoordelijkheden, taken en procedures vastgelegd worden in een plan. Planvorming is essentieel en dient er onder andere voor om de taken en bevoegdheden van alle betrokkenen in kaart te brengen en te borgen.

 

Ontruimingsplan opstellen

DVTadvies stelt voor u een dergelijk plan op. Wij maken dit plan voor uw organisatie op maat. Als leidraad wordt de Nederlandse Norm voor ontruimingsplannen gebruikt (NEN 8112).

DVTadvies documenteert de volgende gegevens tijdens het opstellen van een ontruimingsplan:

  • Gegevens van het object en de organisatie;
  • Procedure hoe een melding wordt doorgegeven;
  • Procedure hoe de aanwezige personen worden gealarmeerd;
  • Hoe een gebouw gecoördineerd ontruimd moet worden;
  • Instructies van de taken voor verschillende personen (inclusief EHBO-ers/BHV-ers) die de ontruiming moeten begeleiden;
  • Plaats(en) waar men zich na de ontruiming dient te verzamelen.

 

BHV opleiding

DVTadvies kan desgewenst de BHV opleiding voor uw organisatie verzorgen. Wij doet dit in samenwerking met gerenommeerde BHV opleidingsinstituten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Wilt u meer weten over deze dienst of heeft u een andere vraag? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

CONTACT