Beheer en instandhouding brandveiligheid

DVTadvies kan voor u de brandveiligheid binnen uw organisatie beheren. Dit begint bij een goed beleid. Wij adviseren onze opdrachtgevers om de inventarisatie en het beheer van de brandveiligheid uit te voeren volgens een beleidsplan, dat specifiek ontwikkeld is voor dit proces. Alleen op deze wijze wordt geborgd dat het eindresultaat procesmatig wordt bereikt, in een nader af te stemmen planning. Dit beleidsplan kan tevens gehanteerd worden als plan van aanpak naar het bevoegd gezag, brandweer en gemeente.

 

Stappen beleidsplan

DVTadvies stelt bij het opstellen van een beleidsplan de volgende stappen voor:

  1. Uitvoeren van de brandveiligheidsanalyse
  2. Eventueel geanalyseerde tekortkomingen aanpassen
  3. Instandhouding door jaarlijkse controle en onderhoud

 

Instandhouding brandveiligheid

Naast het eenmalig op orde brengen van de brandveiligheid is het belangrijk om deze brandveiligheid hierna in stand te houden. De ervaring leert dat men door het eenmalig op orde brengen van de brandveiligheid niet kan garanderen dat een gebouw ook daadwerkelijk brandveilig blijft. Het continue beheer van brandveiligheidszaken is voor gebouweigenaren een must. Alleen op deze manier kan de veiligheid gegarandeerd blijven. Brandveiligheid is een dynamisch proces, wat ten allen tijden gecontroleerd en geborgd moet worden. Hierbij is de BIO keten (Bouwkundig, Installatietechnisch, Organisatorisch) van belang.

DVTadvies kan u hierin ontzorgen. Wij nemen het continue beheer van brandveiligheid van u over en zijn daarmee ook gesprekspartner voor het bevoegd gezag. Zo hoeft u hier niet meer naar om te kijken.

Contact

Wilt u meer weten over deze dienst of heeft u een andere vraag? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

CONTACT