Energielabels

Energieprestaties van een utiliteitsgebouw

Het energielabel voor utiliteitsbouw is een belangrijk en goed toepasbaar instrument om de energieprestatie van een gebouw vast te stellen. Wij zijn BRL-9500 gecertificeerd en kunnen voor u beoordelen en rapporteren in welke energielabelklasse uw gebouw zich bevindt.

Het energielabel vormt het uitgangspunt voor het opwaarderen van uw gebouw naar een gunstiger energielabel bij een EPA-U Maatwerkadvies.

Het energielabel is per 1 januari 2008 verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van utiliteitsgebouwen. Sinds 1 januari 2015 kunnen strafmaatregelen volgen indien de gebouweigenaar niet aan deze verplichting voldoet.

Vraag direct uw energielabel aan voor uw utiliteit

 

Bel of mail ons voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte.

Energielabel voor woningbouw

Sinds 1 januari 2018 zijn woningcorporaties en/of professionele woningeigenaren verplicht om in het bezit te zijn van een definitief energielabel van de woningen die zij willen verkopen of verhuren.

DVTadvies is gecertificeerd volgens de BRL 9500 voor het officieel afgeven van een Energie-Index en Energielabel voor woningen.

De Energie-Index is een getal voor de energieprestatie. De Energie-Index is een vrijwillig instrument. Hiermee is een exactere bepaling van de energieprestatie van een woning te berekenen. Bij een Energie-Index ontvangt de woningeigenaar automatisch een definitief energielabel.

Verder worden aan de Energie-Index financiële instrumenten gekoppeld, zoals het woningwaarderingsstelsel. Professionele woningeigenaren, vooral in de huursector, gebruiken de Energie-Index. Ze kunnen hiermee de investeringen van hun huizenvoorraad waarderen en bepalen.

Als u wilt weten of en hoe u energie kan besparen, kan u een zogenaamd EPA-maatwerkrapport laten opstellen en desgewenst laten afmelden bij het agentschap. U krijgt daardoor inzicht in de energiebesparende maatregelen, de kosten van deze maatregelen en de terugverdientijd hiervan.

Regel direct de opname van een energielabel voor de woningen en neem contact met ons op.

Bent u een particulier en wilt u een energielabel aanvragen voor uw woning? Dan verwijzen wij u graag door naar ADA Keur BV.

"Wij helpen u graag met al uw vragen over duurzaamheid."

Leonie van Bommel
Adviseur verduurzaming

Van start tot finish, integraal samenwerken

Een interessant vraagstuk benaderd vanuit meerdere disciplines, namelijk duurzaamheid, huisvesting/onderhoudsadvies en brandveiligheid. Hierdoor stellen we de opdrachtgever in de gelegenheid om een weloverwogen beslissing te nemen, die het beste bij hen past.

Lees meer »