Technisch tekenwerk

Outsourcing tekenwerk met Nederlandse kwaliteitscontrole

DVTadvies (DVT) heeft een ruime ervaring met het digitaliseren en vectoriseren van archieftekeningen en is vertrouwd met het verwerken van grote hoeveelheden tekeningen per week. Het kan gaan om bouwkundige tekeningen en of tekeningen met een achtergrond in de elektrotechniek, de infrastructuur, verschillende civiele werken, de industrie, enzovoort.

 

Scanning en CAD

Het archief wordt eerst digitaal gemaakt door middel van scanning (indien de bestaande bestanden niet digitaal worden aangeleverd). Daarna wordt het archief overgetekend in een CAD-systeem.

In het proces is het vaak aantrekkelijk om de huidige staat van de installaties of bouwwerken (de opname), of de gewenste modificaties (de revisie), op de originele tekeningen te markeren. Vervolgens kan DVT deze in de nieuwe tekeningen verwerken en heeft u uiteindelijk een up-to-date digitaal tekeningenbestand in handen. Met onze eigen Nederlandse technisch adviseurs kunnen wij de kwaliteitscontrole uitvoeren, inclusief eventueel een aanvullende engineering.

 

Tekeningenbeheer

DVTadvies verzorgt voor u het beheer van uw bouwkundige en installatietechnische tekeningen. Hiermee borgt u dat iedere aanpassing van een gebouw en/of de installaties daarin op tekening wordt bijgehouden. Zowel na eventuele nieuwbouw of verbouw van een pand als na kleine installatie- of gebouwaanpassingen.

Digitaliseren en structureren

Wij pakken uw oude archief aan, digitaliseren oude tekeningen en maken er een gestructureerd en veilig digitaal as-built archief van voor alle soorten documenten (technische tekeningen, datasheets, emails, verslagen e.d.). Revisiebeheer, een bewerkingshistorie en de mogelijkheid om documenten te reserveren (bij engineeringwerkzaamheden) zijn aanwezig.

Revisietekeningen: wettelijk verplicht

Het is een wettelijke verplichting vanuit de NEN 3140 en NEN-EN 50110-1 dat uw bedrijf beschikt over bijgewerkte revisietekeningen van de elektrische installatie. Dit betekent dat u de wijzigingen in de elektrische installatie moet bijhouden op tekening. DVTadvies verzorgt dit voor u.

 

Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen over technisch tekenwerk, revisietekeningen of -beheer? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina of via onze contactpagina.

Onderwerpen

Implementatie van tekenvoorschriften, bibliotheken, nieuwe standaarden
Oppervlaktemetingen en hoeveelhedenstaten
Tekeningen op basis van (gevel)foto’s
Raster-to-vector conversies
Scanwerk
Revisies