Projectmanagement

Datacenterprojecten vragen een unieke aanpak qua projectmanagement.

Iedereen die wel eens betrokken is geweest bij een nieuwbouw of opwaardering van een computerruimte of datacenter zal erkennen dat datacenterprojecten vragen om een specifieke en unieke wijze van projectaansturing, projectmanagement en technisch advies. Een datacenterproject is zeker geen standaard bouwproject. Kenmerkende verschillen tussen een standaard bouwproject en een datacenterproject zijn: hoge kwaliteitseis, hoge investeringssom, korte doorlooptijd, hoge milieueisen en ver doorgevoerde integratie van disciplines.

 

Projectmanagement: de coördinerende en toegevoegde waarde

Het projectmanagement van een ontwerp- en bouwproces van een datacenter valt niet onder de noemer van standaard bouwprojectmanagement. Van de projectleider, projectmanager of projectcoördinator wordt veel meer geëist. Ten eerste dient hij te beschikken over relevante kennis van en interesse in datacenters. Daarnaast dient hij niet alleen technisch onderlegd te zijn, maar dit ook nog eens met kennis van alle bijbehorende disciplines en dient hij communicatief vaardig te zijn, commercieel ingesteld en kunnen sturen en rapporteren conform de moderne ICT projectmanagementmethodes. We hebben dus het bekende schaap met de 5 poten die op een enthousiaste, betrokken en inspirerende wijze de ideale combinatie is van techneut, ICT-er, boekhouder, projectleider en organisator.

Tegenwoordig gaat meestal de voorkeur uit naar een procesmanager dan naar een techneut. Dit klinkt mooier dan het is, procesmanagers zonder inhoudelijke kennis komen op veel aspecten net kennis te kort. Als opdrachtgever is de datacentermanager inhoudelijk zeer goed op de hoogte en zeer betrokken en verwacht dit ook minimaal van zijn projectmanager en ontwerpers.

 

DVTadvies levert professioneel projectmanagement ter ondersteuning van de datacentermanager

Professioneel projectmanagement en integraal technisch advies van ervaren datacenter ontwerpers is minimaal een vereiste voor realisatie van een datacenter of computerruimte binnen tijd, budget en conform de vastgestelde kwaliteitseisen. Ten opzichte van de standaard utiliteitsbouw is gebleken dat een datacenterproject vraagt om meer specifieke kennis en een grotere betrokkenheid van de operatie.

DVTadvies levert dit projectmanagement en beschikt over tal van aantoonbare en aansprekende referenties op dit vlak.

CONTACT