Tekeningenbeheer/ digitaal tekenwerk

Tekeningbeheer

DVTadvies verzorgt voor u het beheer van uw bouwkundige en installatietechnische tekeningen. Hiermee borgt u dat iedere aanpassing van een gebouw en/of de installaties daarin op tekening wordt bijgehouden. Zowel na eventuele nieuwbouw of verbouw van een pand als na kleine installatie- of gebouwaanpassingen.

Wij pakken uw oude archief aan, digitaliseren oude tekeningen en maken er een gestructureerd en veilig digitaal As-Built archief van voor alle soorten documenten (technische tekeningen, datasheets, e-mails, verslagen e.d.). Revisiebeheer, een bewerkingshistorie en de mogelijkheid om documenten te reserveren (bij engineeringwerkzaamheden) zijn aanwezig.

Outsourcing tekenwerk met Nederlandse kwaliteitscontrole

DVTadvies heeft een ruime ervaring met het digitaliseren en vectoriseren van archieftekeningen en is vertrouwd met het verwerken van grote hoeveelheden tekeningen per week. Het kan gaan om bouwkundige tekeningen en of tekeningen met een achtergrond in de elektrotechniek, de infrastructuur, verschillende civiele werken, de industrie, enzovoort.

Het archief wordt eerst digitaal gemaakt door middel van scanning (indien de bestaande bestanden niet digitaal worden aangeleverd). Daarna wordt het archief overgetekend in een CAD-systeem. In het proces is het vaak aantrekkelijk om de huidige staat van de installaties of bouwwerken (de opname), of de gewenste modificaties (de revisie), op de originele tekeningen te markeren. Vervolgens kan DVTadvies deze in de nieuwe tekeningen verwerken en heeft u uiteindelijk een up-to-date digitaal tekeningenbestand in handen. Met onze eigen Nederlandse technisch adviseurs kunnen wij de kwaliteitscontrole uitvoeren, inclusief eventueel een aanvullende engineering.

Wij verzorgen:

  • Implementatie van tekenvoorschriften, bibliotheken, nieuwe standaarden;
  • Oppervlaktemetingen en hoeveelhedenstaten;
  • Tekeningen op basis van (gevel)foto’s;
  • Raster-to-vector conversies;
  • Scanwerk;
  • Revisies.

Contact

Wilt u meer weten over deze dienst of heeft u een andere vraag? Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Naam*

Bedrijf

Email*

Telefoonnummer

Bericht