BREEAM en LEED van datacenters​

Duurzaamheid van datacenters

DVTadvies heeft specifieke kennis en ervaring voor het verzorgen van de BREEAM en SMK (Stichting Milieu Keur) van uw bestaande of nieuw te bouwen datacenter.

Als geen ander kennen onze BREEAM Experts en BREEAM Assessors (de adviseur van DVTadvies) de Beoordelingsrichtlijn Datacenters van de BREEAM en de SMK-richtlijnen.

Gecombineerd voordeel

De inzet van DVTadvies op de aspecten BREEAM en SMK biedt een gecombineerd voordeel. Enerzijds laten we het datacenter aansluiten op de uitgangspunten van de BREEAM / SMK, waardoor de certificaten behaald kunnen worden. Anderzijds kunnen ontwerpwijzigingen doorgevoerd worden, waardoor het datacenter duurzamer ontworpen en gebouwd wordt.

BREEAM-gecertificeerd

DVTadvies beschikt over de BREEAM-certificaten, dus u bent bij ons ook op dit vlak in goede handen.

LEED

De Amerikaanse tegenhanger van BREEAM is LEED. LEED staat voor Leadership in Energy & Environmental Design. In Nederland zijn diverse gebouwen in handen van Amerikaanse investeringsmaatschappijen en er zijn veel Amerikaanse bedrijven gevestigd in Nederland. Om die reden is er vraag om in specifieke gevallen gebouwen te beoordelen volgens deze LEED-systematiek. Als een van de weinige adviesbureaus in Nederland is DVTadvies in staat gebouwen volgens deze richtlijn te beoordelen.

De onderdelen die beoordeeld worden binnen LEED, kennen veel overeenkomsten met de in Europa veel toegepaste BREEAM-richtlijn. Met LEED zijn de volgende vier waarderingen te bereiken:

  • Certified (40-49 punten)
  • Silver (50-59 punten)
  • Gold (60-79 punten)
  • Platinum (80 of meer punten)In de afbeelding is te zien op welke onderdelen punten verkregen kunnen worden.

Heeft u vragen met betrekking tot BREEAM of LEED? Wilt u weten wat DVTadvies voor u kan betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Grand opening AM4 datacenter Equinix

Weer een mijlpaal behaald voor Equinix, een van onze grote opdrachtgevers. De grote datacenter-exploitant opende deze week namelijk zijn International Business Exchange datacenter op het Amsterdam Science Park.

Lees meer »

Duurzaam datacenter Ziggo Geleen gereed

Het duurzame regionale datacenter in Geleen is gereed. De laatste fase in Geleen bestond uit het uitvoerig testen van installaties en de uiteindelijke overdracht aan Ziggo. DVTadvies is verantwoordelijk voor het technische ontwerp en het bestek.

Lees meer »