BIM / CAD​

Building Information Modeling (BIM)

BIM is een procedure waarbij een intelligent 3D-model wordt gemaakt en gebruikt om beslissingen voor projecten te nemen en over te brengen. Doordat ontwerpen, visualisatie, simulatie en samenwerking mogelijk worden gemaakt dankzij Autodesk BIM-oplossingen, krijgen alle betrokkenen gedurende de gehele levenscyclus van een project meer duidelijkheid. Dankzij BIM kunnen projectdoelen en zakelijke doelen kunnen worden bereikt.

Wij gebruiken Revit en AutoCAD om technische tekeningen mee te maken.

Dankzij de integrale BIM-oplossingen is er gedurende het gehele project meer inzicht voor alle betrokkenen in de verschillende disciplines. Dit zorg voor een meer overzichtelijke samenwerking.

Virtueel bouwen

Met BIM kun je virtueel bouwen, met als belangrijkste doel het besparen van onnodige kosten. BIM heeft geleid tot een verandering in de manier hoe gebouwen, infrastructuur en nutsvoorzieningen worden gepland, ontworpen, gebouw en beheerd. Met BIM kunnen bedrijven sneller innoveren en concurreren.

Door alle informatie in één model weer te geven en beschikbaar te maken voor alle partijen, kunnen wij ontwerpfouten vroegtijdig voorkomen.

Belangrijke redenen om te kiezen voor DVTadvies en BIM:

  • U bespaart kosten door efficiënter werken.
  • U voorkomt fouten, en dat bespaart dus ook kosten.
  • U maakt uw organisatie toekomstbestendig.
  • U haalt meer opdrachten binnen.

“Digitaliseren is vooruitzien.”

Richard Mous
Ingenieur / adviseur / AutoCAD engineer